ÖkoSorb – folyadékfelszívó termékcsalád

Az ÖkoSorb termékek polipropilén szálból készült nem szőtt textília alapú felszívók, amelyek a körülmények függvényében akár saját súlyuk húszszorosának megfelelő folyadékot is képesek felszívni és magukba tartani. A termékek alkalmasak minden típusú olaj és olajszármazék, valamint autóápolási folyadékok (fagyálló, fékfolyadék, ablakmosó folyadék, fémmegmunkáló emulziók, agresszív vegyi anyagok stb.) felszívására.

Magas felszívóképességének köszönhetően termékeink csökkentik a környezetterhelő hulladék mennyiségét és így azok megsemmisítési költségét is.

Fajtáik:

  • Hidrofób (víztaszító) felszívók
  • Vegyi anyag felszívók
  • Univerzális folyadék felszívók
  • Kármentők
  • Egyéb kármentesítő eszközök, anyagok

Hidrofób (víztaszító) felszívók

A hidrófób (víztaszító) felszívók termékek bármely típusú olaj és szénhidrogén felszívására alkalmasak. Mivel a vizet nem szívják magukba kiválóan alkalmasak a víz felszínén lévő olajfoltok felszívására és a tovább terjedés megakadályozására.

A termék az alábbi szennyeződések felszívására használható: Gázolaj, Benzin, Kerozin, Gépolajok, Hidraulika olajok, Étolajok, Több szerves hígító, Triklóretán, Triklóretilén, Toluol

Nem használható:

Erős oxidánsok esetében, például szerves peroxidok, hidrogén peroxidok (30%), valamint tömény kén, perklór és salétromsav, illetve 60°C feletti hőmérsékleten.

 

ÖkoSorb vegyi anyag felszívók

A fokozott vegyi ellenállásának köszönhetően a legtöbb vegyi anyag felszívására alkalmas. Jellemző rózsaszíne miatt nem téveszthető össze más abszorbens anyagokkal. Gyorsan magába szívja a vegyianyagokat és csak préselés, centrifugálás hatására engedi ki. A felszívó nem változtat a felszívott anyag vegyi tulajdonságain. A telített felszívó ártalmatlanításánál a felszívott anyagra vonatkozó gyártói és törvényi előírásokat kell betartani.

A termék az alábbi szennyeződések felszívására használható:

  • Általános folyadékok: hűtőfolyadék, mésztej, formaldehid, fenol, izopropanol, etanol, metanol, rovarírtó szerek, etilén-glikol.
  • Maróanyagok: nátrium-hidroxid, kálium-hidroxid, ammónia, trisó, nátrium-karbonát, kalcium-karbonát, meszes víz.
  • Oldószerek: metilén-klorid, tri-klóretán, aceton, benzol, toluol, xilol, terpentin, dietil-éter, metil-etil-éter.
  • Savak: kénsav (96%), sósav (35%), salétromsav (71%), foszforsav (85%), ecetsav (95%), fluorsav (49%), perklórsav (75%)

Nem használható: Erős oxidánsok esetében, például szerves peroxidok, hidrogén peroxidok (30%), valamint tömény kén, perklór és salétromsav, illetve 60°C feletti hőmérsékleten.

 

ÖkoSorb univerzális folyadékfelszívók

A termék az iparban leggyakrabban használatos folyadékok felszívására alkalmas. A „nem pelyhesedő’ bevonat hatására a folyadék felszívása után a használt felületen nem maradnak pihék. A felszívott szennyeződések sokáig nem látszanak az anyag szürke színének köszönhetően. A termék ellenálló egyes maró vegyszerekkel szembe és egyaránt felszívja a vizes és olajos alapú szennyeződéseket.

A termék az alábbi szennyeződések felszívására használható: Gázolaj, Benzin, Kerozin, Kenőolajok, Hidraulika olajok, Hűtőfolyadékok, Festékek, Fagyállók, Oldószerek, Tisztító folyadékok, Víz

Nem használható:

Erős oxidánsok esetében, például szerves peroxidok, hidrogén peroxidok (30%), valamint tömény kén, perklór és salétromsav, illetve 60°C feletti hőmérsékleten.

Ökosorb termékismertetők letöltése (zip) »